В цялата скандална ситуация обаче все по-озадачаваща става ролята

...
  В цялата скандална ситуация обаче все по-озадачаваща става ролята
Коментари Харесай

Сигналът на Пепи Еврото за давани подкупи е от цели 6 страници

 

В цялата скандална обстановка обаче все по-озадачаваща става ролята на шефката на Теодора Георгиева – Лаура Кьовеши, която все по-здраво нагазва на територията на член 16 от правилник 2017/1939 за основаването на европрокуратурата, третиращ отстраняването на основния европрокурор от поста. След сигнала на Пепи Еврото тя не предприе никакви дейности по отношение на Георгиева, каквито би подхванал даже един селски кмет след сходни обвинявания към зависещ, отстранявайки го от поста най-малко до приключването на инспекцията му. И даже съобщи, че не е получавала подобен сигнал. Само по себе си изказванието е неуместно, защото сезирането на българския офис на европрокуратурата е еднакво на сезиране на цялата институция, тъй като сигналът неотложно би трябвало да е изпратен до самата Кьовеши.

 

Месеци наред към този момент се укриват и резултатите от одита, осъществен в българския офис на европрокуратурата по сигнал против Георгиева на делегираните европрокурори до Кьовеши, неподписан единствено от Беличев, Елена Попова и още една тяхна колежка. Както и от различен сигнал също до европрокурор №1, изпратен от чиновници в този офис за непозволени дейности на Георгиева. Вече трета година българската европрокуратура не се е настанила и в личен офис, защото не се възползва от постройката на знаковия адрес „ Раковски “ 134 в столицата, където преди време се подвизаваше Съюз на демократичните сили, а предходната година бе дадена от служебния правосъден министър Крум Зарков на нейно разположение, само че Теодора Георгиева пасува.

 

Очевидно е, че Кьовеши стои компактно зад Теодора Георгиева. Не е ясно обаче дали е осведомена със задкулисието на нейната активност в България и със злоупотребата с името на европрокуратурата от нейна страна. Но е изключено да не знае, че назначението й за български европрокурор е извънредно противоречиво, защото тя е класирана едвам З-а на състезанието в Люксембург. Така че остава да виси въпросът, каква е мотивацията на Кьовеши за бездействието й в доста връзки, свързани с Теодора Георгиева. Разгарящата се в България война около сигнала на Пепи Еврото се чака да извади на бял свят доста отговори, поради което мнозина отдадени подозират, че той е удар колкото по Георгиева, толкоз и по Лаура Кьовеши.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР